Persbericht Dutch Design Week 2015

Immano heeft onlangs meegewerkt aan één van de ontwerpen van de collectie voor de Dutch Design Week 2015.

In samenwerking met Baars & Bloemhoff en de ontwerpers Visser & Meijwaard is de kast Grey on Grey, te zien op de afbeelding, gemaakt.

 

-Persbericht –

Bekendmaking “Transitions” collectie voor Dutch Design Week 2015

Jonge groep ontwerpers vertalen ruw materiaal naar tastbare producten

Eindhoven, 6 oktober 2015 – De zes ontwerpers die door Baars & Bloemhoff zijn gevraagd een speciale collectie te ontwerpen voor de Dutch Design Week expo “Transitions”, hebben hun ontwerpen bekendgemaakt. Studio Mieke Meijer, De Intuïtiefabriek, Lex Pott, Visser & Meijwaard, OS ∆ OOS en Michiel Martens zijn uitgedaagd om een collectie te ontwerpen op basis van het brede assortiment decoratieve materialen van Baars & Bloemhoff. Van 17 tot en met 25 oktober zijn de producten te zien in Broeinest op Strijp-S en na de DDW gaan ze in productie voor liefhebbers van Nederlands design.

Project “Transitions”

Het thema van DDW is de What if …-vraag, waarmee creativiteit en vernieuwing begint. Dit thema heeft Baars & Bloemhoff aangezet om tijdens de aankomende DDW haar materialen op een geheel andere wijze te presenteren.

Johan van der Meer, marketingmanager Baars & Bloemhoff: ‘Met “Transitions” zoeken we bewust het experiment op en dagen we de geselecteerde ontwerpers uit om vanuit een ander perspectief onze materialen te onderzoeken, een manier die goed aansluit bij de DDW. De unieke kenmerken van onze materialen worden daardoor in toegepaste producten zichtbaar.’

Grey on Gray – Visser & Meijwaard

Voor het project “Transitions” hebben Visser & Meijwaard gekozen om te werken met het solid surface materiaal HI-MACS. ‘Dit materiaal heeft als eigenschap dat het thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen is. Deze kenmerken, zien wij terug in de vormgeving van industriële plastic kratten en zijn het uitgangspunt zijn geweest in ons ontwerp van de kast. Geïnspireerd op de technische esthetiek van deze kratten heeft ons ontwerp Grey on Gray een uitwendig skelet dat zowel technisch als decoratief is toegepast,’  aldus ontwerpers van Visser & Meijwaard.

 

Visser_Meijwaard_I.S.M._Baars_Bloemhoff_Grey_On_Gray_HI-MACS_Duropal

Email this to someone

Terug naar nieuwsoverzicht